Kosárlabda

2009.01.31. 03:29

Kiismerhetetlen a soros ellenfél

<b>Szombathely</b> (tg) - A Falco KC kosárlabdacsapata ma, 18 órás kezdéssel az edzőváltáson átesett Kaposvár vendégeként folytatja az A-csoportos bajnokságot.

Tóth Gábor

Érdekes mérkőzés vár a Falcóra. A bajnokcsapat soros ellenfele gyengén kezdte a pontvadászatot, az utóbbi időben azonban megtáltosodott, az új esztendőben még nem kapott ki. Legyőzte a Paksot (89:82), a Dombóvárt (71:73) és a Debrecent (62:96). A sikeres feltámadást aztán edzőváltás követte. A Paks kivá-sárolta Dzunics Braniszlav edzőt élő szerződéséből. A megüresedett kispadra pedig a Körmend volt trénere, a Falco korábbi játékosa, Krivacsevics Dragoljub ült. Legutóbbi bajnokiját még január 17-én játszotta a Kaposvár, a Falco soros ellenfele azóta két edzőmeccsel igyekezett formában tartani magát. A horvát második vonalban szereplő KK Darda együttesét 81:61- re megverte, a Dombóvártól 58:85-re kikapott a nyolc közé jutásért küzdő, a tabellán jelenleg 10. Kaposvár (13 meccs, 6 győzelem, 7 vereség). A mai mérkőzésen a sérült Hendleinre nem tarthat igényt a hazi gárda.

- Nem tudom, hogy mire számíthatok a Kaposvártól, nem tudom, hogy Krivi milyen stílust játszat a csapatával - kezdte az esélylatolgatást a bajnoki címvédő Falco-Szova KC Szombathely mestere, Szrecsko Szekulovics. - Lehet, hogy követi a Dzunics által kijelölt utat, de elképzelhető, hogy megpróbálja saját stílusára átformálni a társaságot. Ugyanakkor, ha az én csapatom úgy kosárlabdázik, ahogyan kell, ahogyan tud, akkor nem lehet probléma. A papírforma a mi sikerünket ígéri, szerintem egységesebbek vagyunk a Kaposvárnál, és minden poszton jobb játékosokat tudunk felvonultatni. Ez egy olyan idegenbeli mérkőzés, amit mindenképpen meg kell nyernünk. Persze tudom, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen a Kaposvárnak minden egyes győzelemre óriási szüksége van, de nagyon csalódott lennék, ha kikapnánk. A Körmend elleni győzelem után jó a hangulat az öltözőben, de az a siker csak a Kaposvár elleni győzelemmel együtt ér sokat. Kálmán még nincs százszázalékos állapotban, de egyre javul az állapota, ezúttal is vállalni tudja a játékot. Pankár és Feigl kivételével mindenki bevethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!