Kosárlabda

2012.08.23. 17:21

Légiós Körmenden

Körmend - A Körmend kosárlabdacsapata megtalálta első légiósát, az amerikai Lamar Roberson szerződését próbajáték után véglegesítik.

Vastag Nándor

A 203 centis és 100 kilós Lamar Roberson 2010-ben végzett a Louisiana-Lafayatte egyetemen, ahol az NCAA csapatnak négy éven át volt meghatározó játékosa. Első profi szerződését 2011. januárjában írta alá a finn második vonalban (first division) szereplő Aanekosken Huima gárdájával, és tíz mérkőzésen átlagban 17 pontot szerzett, valamint 8,3 lepattanóig jutott. Tavaly nyáron a szlovák bajnokság élcsapatához, a Svithez szerződött egy évre, ahol 18 találkozón 18,3 ponttal és 8,2 lepattanóval segítette csapatát. Három hónap után a szlovák  vízumszabályok miatt el kellett hagynia az országot, ezért Svájcban, az élvonalbeli Boncourt tagjaként fejezte be a szezont. A helvét bajnokságban 17 meccsen 13,1 pontot dobott, valamint 5,1 lepattanót szedett. Az amerikai légiós szeptember elején érkezik Körmendre, és a szerződését sikeres próbajáték után véglegesítik.
 
- A 4-es és 3-as poszton is bevethető kosaras stílusa hasonlít Rashad Bell Körmenden megszokott játékához. Reméljük, hogy nem csak kiváló egyéni képességekkel rendelkezik, hanem jó csapatjátékos is egyben. Mivel ismert a klubunk gazdasági helyzete, ezért választottuk őt, mint sokoldalú, több poszton használható, jó képességű, ám mégis megfizethető légióst  mondta a piros-feketék edzője, Hencsey Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!