Szombathelyi kosárlabda

2013.10.11. 16:10

A veretlen Jászberénynél a Falco

Szombathely - Két forduló, két vereség ez a Falco KC Szombathely kosarasainak mérlege is. Bencze Tamás csapata szombaton (18.30) az eddig százszázalékos Jászberény otthonában vendégeskedik.

Horváth Erika

Az első két bajnokin csupán hatpontos hátrányt szenvedett el a Falco KC Szombathely, de ezzel két vereséget kellett elkönyvelnie – a ZTE-nél 64-62-re, a Kecskeméttől 97-93-ra kapott ki. Különösen utóbbi fájó, hiszen hazai pályán, kétszeres hosszabbítás után esett meg.

Boban Tomicsnak is legalább úgy kellene játszania, mint Egerszegen. Fotó: Horváth Csaba

– Mindkétszer győzelmi esélyt szalasztottunk el – mondta Bencze Tamás vezetőedző, aki szerint leginkább a koncentrációval akadtak gondok. – A győzni akarásra, a csapat tartására egy szavam sem lehet. A katasztrofális második negyed után sikerült kiegyenlíteni, aztán kiharcolni a hosszabbítást is. De ott, a hatpontos előny birtokában kellett volna jobban összpontosítani. Mert a második ráadásra elfogytak a centereink és fizikális gondok is akadtak. Előbb kellett volna nyerni, így megérdemelte a Kecskemét a sikert. Zagoracon kívül senkivel sem lehetek maradéktalanul elégedett, más nem játszott igazán jól. De nincs más lehetőségünk, meg kell próbálnunk kiköszörülni a csorbát – tért át a szombati, az eddigieknél is nagyobb kihívásra Bencze Tamás. Merthogy a Jászberény két győzelmet számlál – a Körmend ellen 64-63-ra, a Nyíregyháza ellen 88-75-re nyert –, és sorozatban harmadszor játszhat hazai pályán.

– Három légióssal és három honosított játékossal várnak bennünket a jászberényiek, akiknek Soós Gábor személyében válogatottjuk is van – folytatta a szombathelyiek trénere. – Miután Dukicsot is honosították, az ő légiós helyén már Savic is játszhat. És csapata rendelkezésére áll a 4-es poszton immár harmadik éve meghatározó játékosuk, Dramicsanin is. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de meg kell ragadnunk a legelső lehetőséget is a felzárkózásra. Pszichés szempontból jobb, hogy nem tudtunk túl sokat rágódni a szerdai fiaskón, viszont a taktikai felkészülésre, a hibák kijavításra nagyon kevés volt ez az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!