Kőszeg

2013.07.03. 13:37

Jubileumi elismerés

Kőszeg - Az idén fennállása 50. évét ünnepelte a Bersek József iskola. Ebből az alkalomból emlékplakettet is alapítottak.

Némethy Mária

Az iskola 50. éves jubileuma tiszteletére a nevelőtestület és a szülői munkaközösség hagyományteremtő szándékkal emlékplakettet alapított a „Bersek József Általános Iskoláért” címmel. Ezt a rangos elismerést a tanév végén adták át először az arra érdemes ballagó 8. osztályos tanulóknak, illetve tanároknak, akik az iskoláért sok-sok éven át rengeteget tettek.

Az első kitüntetést a nyolcadikosok közül Szlávits Kitti, Horváth Anikó és Tóth Flóra érdemelte ki, a pedagógusok közül Székelyné Pados Katalin tanítónő és a nyugdíjba vonuló Molnár Tibor testnevelő szakos tanár vehette át. Ugyancsak emlékplakettet kapott Fucinné Dorner Anikó is, aki hat éven át töltötte be az iskola szülői munkaközösségének elnöki tisztségét.

A jubileumi programok eddig is nagyon gazdagok voltak. Kopjafát avattak, vers- és prózaíró, valamint rajzversenyt hirdettek, az énekkarosok iskolai logóval ellátott sálat kaptak, s új portré készült a névadóról, Bersek Józsefről is. A jubileumi programok december végéig folytatódnak. Lesz még helytörténeti vetélkedő, családi sportnap, jutalomkirándulás, 50 órás sport maraton, retró óra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!