Kőszeg

2014.01.27. 16:20

Opera, barokk, India - Diákhét a Jurisich Miklós Gimnáziumban

Kőszeg - Nagy hagyománya van Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnázium diákhetének. Ez is az az esemény, amelyet évek múltán, osztálytalálkozókon szívesen idéznek fel az öregdiákok.

Némethy Mária

A Jurisich Miklós Gimnáziumban hagyomány, hogy a tanév első félévének lezárása után diákheti programokkal oldják fel a feszített munka okozta feszültségeket.

Így örült a diákigazgató-választás után a győztes évfolyam. Társai között középen András Béla Levente, a diákigazgató. Fotó: Jurisich Miklós Gimnázium

Az idei program is nagyon színes volt. Járt a gimnáziumban Pitti Katalin Liszt-díjas, érdemes művész, az opera nagykövete, aki a komolyzene szeretetéről beszélt a diákoknak. Tanáraik, egykori Jurisich-os diákok érdekes előadásokat tartottak. Keszei Balázs igazgatóhelyettes a Biblia növényeiről, Trifusz Péter tanár úr a barokk kőszegi értékeiről, Móriczné Szecskó Rita tanárnő Kőszegről, a középkori városról, Tóth Botond és Móricz Imre tanár urak török kori viseletről tartottak e-lőadást, fegyverbemutatót is tartottak, de középpontba került az érdekes matematika, volt kreatív írásgyakorlat is dr. Szárnyasné Tóth Teréz és Móriczné Szecskó Rita tanárnők előadásában. Mércz Kitti orvostanhallgató (aki 2009-ben érettségizett a gimnáziumban) Indiában tett csodálatos szakmai gyakorlatáról beszélt, de elhangzott előadás ma még ott tanuló diáktól is: Cserkuti Ádám 12. D osztályos tanuló előadásának címe: „EVS – utazz, tanulj, önkénteskedj!"

Mint minden évben, az idén is a csúcspont a diákigazgató megválasztása volt. Három jelölt közül végül András Béla Levente 12. C osztályos diák vette át az uralmat képletesen a gimnáziumban kihívói (Barbalics Mátyás 9.A és Szabó Márton 11. C) előtt.

A gimnázium hangulatos diákhete az idén is az osztályok közötti vetélkedővel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!