Kőszeg

2014.05.19. 17:30

Épül az egézségház

Kőszeg - Az alapozás után tegnap már a leendő gyermekorvosi rendelő falait kezdték el felhúzni a munkások.

Némethy Mária

-A három épületegység alapozása megtörtént, az alsó kavicságy is már a helyén van, hétfőn kezdték el a leendő gyermekorvosi rendelő falainak építését - összegezte kérdésünkre röviden Jandrasits Tibor, a kőszegi egészségház építész műszaki ellenőre.

A terv szerint szeptember 4-ére lesz készen lesz az objektum, amelynek megépültére oly sokat vártak a kőszegiek és a környéken élők, mondván: ha már nincs kórházuk, legalább egészségházuk legyen.

Nagy örömöt okozott néhány éve Kőszegen, amikor egy befektető jelentkezett a polgármesteri hivatalban, s ígérte, ingyen megépíti az egészségházat. Az a terv kútba esett, s maradt minden a régiben: korszerűtlen orvosi rendelők, amelyek nem voltak akadálymentesítve sem.

Most 200 millió forintnyi pályázati pénzből a Balog iskola mögött épül az egészségház.

Pálfi József és Tóth István falaznak a leendő egészségháznál. A kivitelező tartja a határidőt (Fotó: Szendi Péter) 

A földszintes épület 832 négyzetméterén lesz a gyerekgyógyászat, a járóbeteg szakrendelés és a felnőtt háziorvosi rendelő. A szabadon álló, félnyeregtetős épületnek három főbejáratot építenek a kivitelezők, így az könnyen megközelíthető lesz akár autóval is, mert parkolóhelyeket is kialakítanak.

Jandrasits Tibor elmondta: a különösen esős, szeles időjárás legalább 10 nappal visszavetette az építkezést, de ez még nem fenyegeti a végső határidő betartását, a kivitelezők tartani tudják azt.

A munkálatok során óhatatlanul adódó problémák megoldására pedig építkezés közben ott van a csütörtöki helyszíni bejárás. Ezen minden héten jelen van a megrendelő kőszegi önkormányzat és a kivitelező képviselője, a műszaki ellenőr, tervezők is.

- Betegek és a dolgozók is nagyon örülnek majd a változásnak - hangsúlyozza Huber László, Kőszeg polgármestere, aki sorolja a mai gondokat: - A gyermekorvosi rendelőig autóval nem lehet eljutni, a Jurisics téren lévő védőnői szolgálat olyan régi műemléki épületben van, ahol gyakori a csőrepedés. Igyekezünk majd azt is megoldani, hogy miután kistérségi járóbeteg ellátás is kapcsolódik a létesítményhez a közlekedés megfelelő legyen. Hangsúlyozom: sokkal jobb lesz a betegnek és a dolgozóknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!