Kőszeg

2014.07.25. 15:25

Ötletelnek az új nemezgyárért

Kőszeg - 25 fiatal értelmiségi hétfő óta azon töri a fejét, hogyan lehetne hasznosítani a nemezgyár épületét.

Némethy Mária

A kőszegi az ország egyetlen nemezgyára. Több mint 110 éves, 20 ember dolgozik benne, vannak üresen álló részei.

Egy csapatban van Tóth Enikő, Sarkadi Zsolt és Kányádi Sára. Fotó: Némethy Mária

A Design Terminál által szervezett idei HOLIS nyári egyetem célja, hogy a 21 egyetemről kiválasztott 25 felsőfokú tanulmányát végző diák és frissdiplomás találja meg a Kőszeg határában lévő nemezgyár épületének új funkcióját. Például designer, mérnök, szociológus, pszichológus, közgazdász, menedzser, pénzügyi szakember öt csapatban hétfő óta dolgozik együtt a probléma megoldásán. Az egyik kőszegi panzióban alakították ki táborukat, ott törik a fejüket, ott ötletelnek. Bíró Ágota, az egyik szervező és Orlai Balázs, az egyik csapatvezető elmondták: a fiatalok először megismerkedtek a gyárral, Kőszeggel, a város kultúrájával, megszólítottak ott élő embereket, próbáltak sokoldalú és sokféle információt gyűjteni a döntési helyzethez.

Ötleteik bőven vannak arra, milyen új funkciók kellenének a régi nemezgyár épületébe. Ezeket a hasznosítási koncepciókat ma 18 órakor mind az öt kreatív csapat kiállításon mutatja be a nemezgyárban. Remélik, minél több kőszegit érdekel majd. Azt elöljáróban elárulták: mindegyikük úgy látja, a nemezkészítésnek maradnia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!