Kőszeg

2013.06.20. 15:06

Felzárkózó romák és nem romák

Kőszeg - Egy pályázat segíti a romák és a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását, képzését. Regisztrálják őket, később segíti az elhelyezkedésüket is. Erről volt információs fórum csütörtökön.

Némethy Mária

A romák  felzárkózásának módszertani támogatására kiírt   nyertes pályázattal  tovább bővül a foglalkoztatási projektek színes palettája. A pályázat lebonyolítását az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) koordinálja a Türr István Képző és Kutató Intézettel konzorciumi partnerségben.

A projekt egyik célja, hogy a kisebbségi önkormányzatok  el tudják látni  helyi szinten a  társadalmi felzárkózáshoz szükséges adminisztratív, érdekképviseleti feladatokat.  Fontos cél, hogy a roma nemzetiségi önkormányzatokon keresztül a településeken élő romák és hátrányos helyzetben lévő emberek munkaerő-piaci integrációját  elősegítsék. Továbbá cél a cigány kisebbség felzárkózását segítő programok megtervezéséhez és végrehajtásához szükséges ismeretek megszerzése és készségek elsajátítása a roma  önkormányzatok választott képviselői, vagy munkatársai számára.

Mindezekről a lehetőségekről  tegnap szó volt Kőszegen. Az  (ORÖ),  a Kőszegi és Felső-Répcementi Foglalkoztatási Paktum támogatásával,  információs fórumot szervezett, de  ezen a helyi roma önkormányzat vezetőjén,   a szervezőkön, és a sajtó képviselőin kívül senki nem volt ott a Brenner-házban. A szervezők elmondása szerint korábban  például Vépen  jobb volt a helyzet.

Kőszegen és  környékén a munkaügyi kirendeltségeken lehet hozzájutni az adatlapokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!