Kőszeg

2014.02.05. 20:00

Lakóparki ajánlat

Kőszeg - A kőszegfalvi városrészen lakótelkek megvásárlására tett ajánlatot a város önkormányzata.

Némethy Mária

Kőszeg kőszegfalvi városrészén körülbelül 80 lakótelek, azaz a „Kőszegfalvi Lakópark” kialakítását tervezte korábban egy kft. Sajnos a beruházás nem valósult meg, hiszen az engedélyezést akadályozta a megfelelő szélességű bevezetőút hiánya, továbbá a társaság tulajdonát képező ingatlanok közül 45-öt az anyacég tartozása miatt jelzálogjog és végrehajtási jog terhel egy bank és Kőszeg önkormányzata javára.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság korábban elrendelte a kft. felszámolását. A felszámoló a napokban megkereste az önkormányzatot, miszerint a kőszegfalvi ingatlanokra kiírt harmadik pályázat is eredménytelenül zárult, azonban a pályázat benyújtására kiírt határidőn túl egy ajánlat érkezett hozzájuk egy kft. részéről: 8 millió forint egyösszegű ajánlatot tett az ingatlanokra. A felszámoló tájékoztatása szerint a felszámolási eljárás lezárására a Törvényszéktől 2014. február 28-áig kért haladékot. Kérte az önkormányzatot, hogy nyilatkozzon az ügyben, eladhatja-e az ingatlant.

A tájékoztatás megérkezése után a kőszegiek felvették a kapcsolatot a felszámolóval és a bankkal is. A megajánlott 8 millió forintból 936 ezret értékesítési költségként levonnának, így a két zálogjoggal és végrehajtási joggal rendelkező – tehát a bank és az önkormányzat – hitelező között területarányosan 7 millió forint kerülne felosztásra. A felszámoló tájékoztatása szerint az önkormányzat által jelzáloggal biztosított ingatlanokat természetben átadnák az önkormányzatnak.

A város képviselői rendkívüli ülésükön úgy döntöttek: ajánlatot tesz a város az ingatlanok megvásárlására.

Címkék#Kőszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!