Kőszegszerdahely

2016.07.03. 09:38

Haboztak a kőszegszerdahelyi tűzoltók - Falunap paródiával, kiállításokkal

Kőszegszerdahely – Haboztak a falunapon a tűzoltók is: a fiatalabbaknak szóló habparti után még a polgármestert is parodizálták a falu színjátszói. Egy különleges kiállítást is láttunk.

Simán Klára

A kora délutáni hőségben is tele volt a mintegy kétszáz embert befogadó sátor – a művelődési központban, illetve annak udvarán zajlott a kőszegszerdahelyi falunap.

Magától értetődő, hogy ebből sem maradhatott ki a helyi tűzoltóság: Mersich Miklósék a habpartyval adták meg az alaphangulatot... Ezt Mersich Szonja verses előadása követte kissé komolyabb hangvétellel, majd a Kaméleon színjátszókör merte az önkormányzatot és a lakosságot is parodizálni – Takács Péter polgármester is szívből nevetett színpadi önmagán. A perenyei citerások lelkesedése, a Henina Tánccsoport, Desics Bettina verses előadása után a Tihanyi Vándorszínház nyűgözte le az egyre nagyobb közönséget. Az újonnan alakult férfi tűzoltókórus is megmutatta, mit tud, aztán a Pepita Duó következett, a zenélést a Vadrózsa Népdalkör folytatta, majd Dominik és Réka társastáncbemutatója zárta a délutánt. Este persze bálozott a falu.

Fotó: Simán Klára

- A legnagyobb dolog az a kiállítás, amely a falunapon nyílott: Déri Máté figuratív tárlata csak hétfőig látható, Annemarie Maruna kőszegszerdahelyi festőművész kiállítását azonban kicsit tovább látogathatják az érdeklődők – tudtuk meg Takács Pétertől. A falu első embere kiemelte, hogy ezúttal már saját sátorral, kemencével oldják meg a falunapot, így lényegesen kevesebbet kell a költségvetésből erre fordítani: alig 300 ezer forintból kijönnek. Ezzel a nappal mintegy négyszáz embert sikerült megmozgatni – úgy láttuk, mindenki megtalálta a neki megfelelő szórakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!