Figyeljünk oda!

2019.08.18. 07:00

Augusztus 20-án is első a biztonság

Államalapító Szent István ünnepén országszerte olyan tűzijátékot terveznek, amelynek megtartása engedélyhez kötött. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a pirotechnikai eszközök biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik. Vas megyében is több helyszínen tűzijátékkal várják a szervezők a programra kilátogató vendégeket.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: nd3000 /

Fotó: Shutterstock

Vas megyében idén is a tavalyi évhez hasonlóan több városban napirendre tűzték a szervezők a tűzijátékot. Augusztus 19-én, Körmenden, augusztus 20-án Bükön, Csepregen, Sárváron lövik fel a pirotechnikai eszközöket.

A katasztrófavédelem szakemberei előzetesen a központi állami ünnepségsorozat valamennyi helyszínét bejárják, megvizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket. A szervezők a katasztrófavédelem útmutatásai alapján menekülési útvonalakat alakítanak ki, így baj esetén a tűzijáték közönsége a lehető leggyorsabban el tudja hagyni a helyszínt. Az útvonalakat jól látható táblák jelzik, a kiépített hangosítási rendszeren keresztül pedig a nézők folyamatos és pontos tájékoztatást kaphatnak a teendőkről, és amennyiben szükségessé válik, a kiürítés rendjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!