alakuló ülés

2019.10.22. 21:09

Két alpolgármester segíti Huszár Gábor munkáját

Kedden délután megtartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott szentgotthárdi képviselő-testület. A következő évben több újdonság színesíti az önkormányzati munkát.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: © Szendi Péter

Elöljáróban Bánffy József, a helyi választási bizottság elnöke számolt be a szavazással kapcsolatos adatokról. Szentgotthárdon a polgármesteri címért két jelölt, a nyolc képviselői posztért pedig 23 egyéni listás jelölt indult. A választás rendben lezajlott, a 6760 választópolgárból 3512-en jelentek meg az urnák előtt. A testületbe bejutott képviselők a szavazatok számának csökkenő sorrendjében: Labritz Béla Fidesz, Dr. Sütő Ferenc független, Vörös Gábor Fidesz, dr. Haragh Lászó Fidesz, Kocsis Márta Mária Fidesz, Dömötör Tamás független, Bartakovics Andrea Közösen Szentgotthárdért Egyesület és Orbán Viktor, Közösen Szentgotthárdért Egyesület.

Első napirendként a hatodik ciklusát kezdő polgármester, Huszár Gábor tette le a hivatali esküt. Székfoglaló beszédében hangsúlyozta, hogy az elkövetkező öt évben nem valami ellen, hanem valamiért, együtt, összefogva kell cselekednie a testületnek Szentgotthárd érdekében.

Az alakuló ülés folytatásához néhány ponton módosítani kellett a Szervezeti és működési szabályzatot. Nevezetesen: a következő ciklusban három helyett két bizottság működik majd, egy helyett két alpolgármester lesz, illetve a képviselők tanácsnokot is választanak maguk közül.

 

Huszár Gábor polgármester bejelentette: mivel erre a törvény lehetőséget ad, a város érdekében két alpolgármestert szeretne maga mellé venni, az egyikük nem képviselő, hanem külső szakember. Labritz Béla jelöltet hét igen, két nem szavazattal, Koszár András gazdasági szakembert, nem képviselő alpolgármester-jelöltet pedig egyhangúlag megválasztotta a testület.

Az illetmények, képviselői díjak megszavazása után megválasztották a két új bizottság tagjait. A pénzügyi, jogi és gazdasági bizottság elnöke Kovács Márta, tagjai Vörös Gábor, dr. Sütő Ferenc, Bartakovics Andrea, illetve külsősként Kovács Andrea, Vadász József és Pécsi József lettek. Az önkormányzati erőforrások és szociális ügyek bizottsága dr. Haragh László elnökletével végzi munkáját, tagjai Orbán Viktor és Dömötör Tamás képviselők, valamint Sebestyénné Németh Eszter és Bedi Beatrix külsős tagok. A testület dr. Sütő Ferenc képviselőt megválasztotta a nemzetiségi, ifjúsági és egyházi ügyek tanácsnokának.

A továbbiakban még megválasztották a településrészi önkormányzatok vezetőit, illetve összeállt a Közbeszerzési, az Energetikai valamint a Bünmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában