folytatódik a büntetőügy

2019.10.17. 07:00

Melyik volt a támadó? – Kutyák sebesítettek meg két asszonyt Ölbőn

Négy évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott volna az ölbői férfi, akinek a kutyái a vád szerint súlyosan megsebesítettek két asszonyt. Tagadta a vádakat, szerinte nem is az ő kutyái támadtak. Várhatóan hosszú bizonyítási eljárás kezdődik decemberben.

Bakos Ágnes

A vádlott nem ismerte be bűnösségét, a bizonyítási eljárás decemberben kezdődik

Fotó: Horváth Balázs

Nem ismerte be bűnösségét, sőt azt igyekeznek majd bizonyítani, hogy nem a vádlott kutyái okoztak súlyos, maradandó sérülést a szomszédasszonyoknak – ezt hozta az előkészítő tárgyalás a kutyatámadás ügyében, amely tavaly decemberben történt Ölbőn.

A vád szerint a szomszédba szökött a vádlott két kutyája a három staffordshire terrier közül. Az egyik eb a szomszédasszonyra támadt, gyakorlatilag szétmarcangolta a bal karját, részben amputálni kellett a kezét. Aztán egy másik asszonyt a lábán sebesített meg súlyosan. Az ebet műanyag rúddal, majd deszkával és fejszével is fejbe verték, akkor eresztette el a szomszédot és hazafutott – ismertette az ügyész. A vád szerint nem tartotta megfelelően a kutyáit a vádlott, azért szökhettek ki, és okozhatott maradandó sérülést az egyik eb.

A vádlott nem ismerte be bűnösségét, a bizonyítási eljárás decemberben kezdődik
Fotó: Horváth Balázs

A tegnap tartott előkészülő ülésen azt a javaslatot tette az ügyész, hogy a bíróság ítélje a kutyatulajdonost egy év kilenc hónap börtönre, azt négy évre felfüggesztve akkor, ha teljes beismerő vallomást tesz. A vádlott tagad, sőt, azt igyekeznek majd bizonyítani a védőjével, hogy nem az ő kutyája bántotta a szomszédot. Több állatorvost, az eset idején a helyszínt biztosító rendőröket és más tanúkat is meghallgatnának az ügyben.

Sőt ölbői „kutyatabló” is a bizonyítási eljárás része lesz: a vádlott védője kutyafotókat mutat majd a bíróságnak, azt igyekeznek alátámasztani, hogy mennyire hasonlít egy-egy fehér-barna staffordshire terrier, márpedig Ölbőn árultak ilyen kutyákat, az eset után pedig „ingyen elvihetőként” hirdették, ezt is részletezi majd a védelem.

A vádlott családtagjait is meghallgatják majd: hogy elmondják, az unokákkal is barátságosak, szelídek, szófogadóak voltak a kutyák. A három eb már nem él: az ölbőiek aláírásgyűjtésbe kezdtek a tavalyi támadás után, ennek nyomán elaltatták Ajsát, Rokit és Yodát is.

Dr. Varga Roland elnapolta a tárgyalást, a bizonyítási eljárás december 10-én folytatódik a Szombathelyi Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában