Új helyszín

2019.08.19. 07:00

Nyári táborban töltődtek fel a Kőszegi Tücskök

Tíz-tizenhat éves aktív növendékek, a Budaker Gusztáv Zeneiskola tanulói vettek részt a Kőszegi Tücskök zenetáborában. Új helyszín volt a Zwinger.

Tóth Kata

Együtt szólt a hegedű,abrácsa és a cselló a Kőszegi Tücskök próbáján. Elöl Scheer Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Kilencedik alkalommal hívta táborozni a Kőszegi Tücskök zenekar jelenlegi és remélhetőleg jövőbeli tagjait vezetőjük, Scheer Bernadett. Az idén három húszon túli növendék segítette a munkáját. Elmondása szerint nyaranta egy hétre rendszeresen „kilépteti” a gyerekeket komfortzónájukból: a nyári tábor egyben tartja és az iskolai keretektől elszakadva tovább építi a közösséget, feltölt és hosszú időre energiát ad.

Együtt szólt a hegedű,abrácsa és a cselló a Kőszegi Tücskök próbáján. Elöl Scheer Bernadett
Fotó: Unger Tamás

A délelőttök a Zwingerben próbákkal teltek, átjátszották az alaprepertoárt, a délutánokra változatos programok adódtak: kirándultak, kézműveskedtek, vasárnap délelőtt a lékai várnál koncerteztek a gyerekek. Az ünnepi hosszú hétvége miatt most a szokásos egy héthez képest kicsit hosszabbítottak. A táboruk ma zárókoncerttel fejeződik be, de 20-án a Kőszegi Vonósok családi napját is ők kezdik. Aki meghallgatná, hogyan játszanak a tücskök, ma 18 órakor Horvátzsidányban, a Marton-Szálláson megteheti, ott lesz a záró hangversenyük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában