Pedagógusnap

2019.06.05. 07:00

Szentgotthárd megbecsüli a pedagógusait

Bensőséges pedagógusnapi ünnepséget tartottak a Refektóriumban, amely zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. A város megbecsüli pedagógusait.

Tersztyászky Krisztina

Szukics Gyuláné Rózsi óvó néni 65 éve végzett. Díszoklevelét Huszár Gábortól veszi át

Fotó: Szendi Péter

A Himnusz elhangzása után Huszár Gábor polgármester méltatta a pedagógusok munkáját, akiknek alkalmazkodóképessége, türelme soha nem állt ki annyi próbát, mint napjainkban. Szólt azokról a fejlesztésekről is, amelyek jelenleg a város oktatási intézményeiben zajlanak.

Szukics Gyuláné Rózsi óvó néni 65 éve végzett. Díszoklevelét Huszár Gábortól veszi át

Hat olyan idős pedagógust köszönthetett a város, akiknek az egykori oktatási intézmény adott elismerést oklevelük megszerzésének kerek évfordulóján. Kovács Lászlóné részére a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Tanárképző Főiskola jogutódja Arany díszoklevelet, Szabó Elekné részére az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Soproni Állami Tanítóképző Intézet jogutódja Vas dísz­oklevelet, Szukics Gyuláné részére a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara, a Soproni Óvónőképző Intézet jogutódja Vas díszoklevelet, Németh István részére a Pécsi Tudományegyetem – mint a Pécsi Állami Pedagógiai Főiskola jogutódja Vas díszoklevelet, Müller Gyula részére az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Berzsenyi Dániel Főiskola jogutódja Vas dísz­oklevelet, Mesics Károlyné részére az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Tanítóképző Intézet jogutódja Rubin díszoklevelet adományozott. A nyugdíjas tanítókat, tanárokat, óvó néniket személyesen köszöntötték egykori kollégáik, növendékeik.

A 2018/2019-es tanév pedagógusa Szentgotthárdon elismerésben Tóthné Monek Zsuzsanna, Ligetvári-Németh Katalin, Lászlóné Király Tünde, Molnár Marianna, Bene Krisztina és Koszár András részesült. A Szentgotthárd közoktatásáért díjat az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakoktatója, Fodor Sándorné, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Vörösmarty Mihály Gimnáziuma intézményvezető-helyettese, Dancs Józsefné, valamint a SZEOB nyugállományba vonult óvodai intézményegység-vezetője, Kocsisné Bucsi Etelka vehette át.

Az idei pedagógusnap alkalmából Bartakovics Ilona, a SZEOB óvodapedagógusa Brunszvik Teréz-díjban részesült több évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként, Faschingné Libricz Irén pedig Kiváló Versenyfelkészítő Díjat kapott az OKTV-k kapcsán végzett kiemelkedően eredményes munkája elismeréseként.

A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért idén is Domiter Judit, az önkormányzat ügyintézője felelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában