Külföld

2009.09.14. 09:29

Kirándulások Triesztben - bankautomatákat fosztogatott Olaszországban a magyar házaspár

Trieszt - Hétvégenként az olaszországi Triesztbe járt egy magyar házaspár, hogy ott bankautomatákkal manipulálva lopjon meg számlatulajdonosokat; a párt letartóztatták.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség és a csendőrség közös akciójában elfogott, 50, illetve 55 éves magyar házaspár a pénzintézetek zárása után ragasztószalaggal egy fémlapocskát erősített bankautomaták bankjegykiadó nyílásába oly módon, hogy az ügyfelek ne tudják felvenni az automata által kiadott készpénzt. 

Miután a kártyatulajdonosok abban a hiszemben távoztak az automatáktól, hogy az elromlott, a tolvajok eltávolították a fémlapot és felvették a pénzt. 

Az ANSA olasz hírügynökség hétfői jelentése szerint a tolvajokat egy takarékpénztár bankjegykiadójának manipulálása közben tartóztatták le; holmijuk átkutatása közben olyan eszközöket találtak náluk, amelyeket a pár a trieszti bankautomaták fosztogatására használhatott az elmúlt hónapokban.

Forrás: MTI/ANSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!