Külföld

2009.11.23. 17:35

Lezuhant egy olasz katonai repülőgép - öten meghaltak

Lezuhant egy olasz katonai szállítógép hétfőn Toscana tartományban, az ötfős személyzet életét vesztette - közölte az olasz légierő.

MTI

Sajtószolgálata előbb arról számolt be, hogy a C130-as kiképző repülésre indult, s rögtön a felszállást követően lezuhant, majd kigyulladt a pisai katonai légitámaszpont közelében.

Mauro Gabetta, az olasz légierő ezredese később közölte, hogy a gép már leszálláshoz készülődött, amikor hirtelen irányt váltott és lezuhant. A baleset okát még vizsgálják.

A gép fedélzetén tartózkodó ötfős személyzet életét vesztette. A pisai tűzoltóság szerint a szállítógép vasúti sínekre zuhant, aminek következtében kigyulladtak a sínpár mellett futó elektromos vezetékek. Vonat szerencsére nem közlekedett az érintett szakaszon a baleset időpontjában.

Az olasz légierő súlyos veszteségeket szenvedett a közelmúltban. A legtöbb halálos áldozatot egy tizenhárom hónappal ezelőtti baleset követelte: Franciaországban lezuhant egy helikoptere, a gép fedélzetén tartózkodó nyolc katona életét vesztette. Két másik helikopter tavaly júniusi és júliusi balesetében két katona halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!