Külföld

2010.01.24. 15:09

Megszűnik a Scorpions együttes

Több mint negyvenöt évi közös zenélés és megannyi nagyszerű siker után szögre akasztja hangszereit a legismertebb német heavy rock együttes, a Scorpions.

MTI

A hannoveri banda honlapján adta tudtul a hét végén, hogy Sting in the Tail című lemezük márciusi megjelenése után még egy világkörüli, két-három évesre tervezett turnéra indulnak, de aztán véglegesen befejezik a pályafutásukat. "Kicsit utánaszámoltunk, és arra az eredményre jutottunk, hogy egyikünk sem lesz fiatalabb. Szeretnénk a csúcson befejezni" - írták az együttes tagjai a közleményben, hozzátéve: azt végképp nem akarják, hogy méltatlanul kelljen búcsút venniük a rajongóktól.

"Igen, befejezzük" - erősítette meg a hírt a Bild am Sonntag című lapban Rudolf Schenker, aki 1965-ben alapította meg a nemzetközi hírnévre szert tett zenekart. Azóta több mint 100 millió lemezt adtak el dalaikból, kétszáz közülük platina- és gyémántlemez lett. Koncertjeik száma meghaladja a háromezret. 

Legnagyobb slágereik közé olyan balladák tartoznak, mint a Still Loving You vagy a Wind of Change.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!