Külföld

2011.04.03. 08:12

Líbia: amerikai és egyiptomi kommandósok képezik ki a felkelőket

Amerikai és egyiptomi kommandósok képezik ki a líbiai felkelőket egy kelet-líbiai titkos gyakorlótéren - jelentette az al-Dzsazíra arab hírtelevízió.

MTI

A híradás szerint a felkelőket a legkorszerűbb, hőérzékelővel ellátott rakéták kezelésére oktatják, amelyek a minap érkeztek Egyiptomból - jelentették vasárnap hírügynökségek. 

A Focus német magazin azt írta legfrissebb számában német és más nyugati hírszerző szolgálatokra hivatkozva, hogy Irán és Egyiptom járművekkel, illetve fegyverekkel támogatja a Kadhafi-rezsim ellen harcoló líbiai felkelőket. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy brit kommandósok készítenek fel egy, volt líbiai katonákból verbuvált felkelőosztagot Tripoli bevételére.
 
Korábban amerikai tömegtájékoztatási eszközök arról adtak hírt, hogy Barack Obama elnök nem javasolja ugyan, de nem is zárja ki, hogy Kadhafi mielőbbi lemondatása érdekében fegyvereket juttassanak a rendszer ellen küzdő lázadóknak. Az amerikai elnök viszont a titkos fegyverszállításokat ellenzi, és egy tájékoztató jellegű leirata  alapján az ilyen jellegű tevékenységet szankcionálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!