Külföld

2011.06.27. 15:32

Magyar rendőrök a horvát tengerparton

Péntektől augusztus végéig ismét dolgoznak magyar rendőrök Horvátországban, az Adriai-tenger partján - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája hétfőn az MTI érdeklődésére.

MTI

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Zára (Zadar) térségében járőröznek a magyarok, a horvát rendőrökkel közösen teljesítenek szolgálatot. Július 1. és augusztus 31. között kéthetes váltásokban összesen nyolcan segítik majd a horvát hatóságok munkáját és a magyarok ügyintézését.

A hatodik éve folyó együttműködés keretében ezúttal is feladatuk lesz, hogy segítséget nyújtsanak a Horvátországba látogató magyar állampolgároknak, és közreműködésük az intézkedéseket is megkönnyíti. Az Adriánál nyaraló magyaroknak a 0620/445-4624-es magyar mobiltelefonszámon a Horvátországban szolgálatot teljesítő rendőrök közvetlenül is tanácsot vagy segítséget tudnak adni.

Az idén is pályázaton választották ki a jelentkezőket, akik az ország különböző rendőri szerveitől utaznak Horvátországba. A tengerparton szolgálatot teljesítő rendőrök angolul, néhányan horvátul is beszélnek.

Péntektől nemcsak magyar rendőrök dolgoznak újból a horvát tengerparton; az idén is lesz ideiglenes konzuli szolgálat Splitben. A Külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint az ugyancsak augusztus végéig elérhető diplomata konzuli kerülete Zára (Zadar), Sibenik-Knin, Split-Dalmát, valamint Dubrovnik-Neretva megyére terjed ki.
   
Az indokolt esetben konzuli segítségre szoruló magyar állampolgárok Splitben a kihelyezett konzult a +385-99-558-5555-ös mobiltelefonszámon vagy a +385-21-385-902-es faxszámon, valamint a [email protected] e-mail címen érhetik el.
   
A Horvátország más területein úti okmányaik elvesztése, baleset, konzuli érdekvédelem miatt segítségre szorulók továbbra is a zágrábi magyar nagykövetség konzuli szolgálatát kereshetik meg. A konzuli hivatalt szeptember 30-ig munkanapokon 9 és 12 óra között érhetik el a magyar állampolgárok, sürgős esetben pedig az éjjel-nappal hívható +385-1-489-0906-os ügyeleti telefonszámon kérhetnek segítséget.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!