Külföld

2011.08.12. 12:08

Szíria: folytatódnak a biztonsági erők támadásai, halottak

Nicosia/Bejrút/Damaszkusz/Kairó - Folytatódtak pénteken a szíriai biztonsági erők akciói a lázadókkal szemben, és lelőttek öt civilt: hármat a közép-szíriai Homszban, egyet-egyet pedig a főváros, Damaszkusz egyik külvárosában és az ország északnyugati részén, a török határ közelében - közölték emberi jogi aktivisták.

MTI

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) tájékoztatása szerint Damaszkusz Szakba negyedében menekülés közben lőttek le egy férfit, akinek az őrizetbe vételére érkeztek. Az északnyugati Idlíb tartomány Sejhún településén egy nő kapott halálos lövést a biztonsági erők akciója közben.
   
"Harckocsik, páncélozott csapatszállító járművek és (biztonsági ügynököket szállító) civil buszok támadtak hajnalban Hán Sejhúnra. Heves tüzérségi tűz zaja hallatszott" - mondta Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.
   
Csütörtökön legkevesebb 16 halottjuk volt a tiltakozó mozgalom elfojtására tett katonai erőfeszítéseknek Szíriában. A lázadás hulláma azonban nem csillapodik, naponta vannak felvonulások a ramadán esti leteltével, s a Bassár el-Aszad elnök kormányával szemben álló erők a Facebook közösségi oldalon nagy megmozdulásokra hívtak péntekre, "Csak Istennek vetjük alá magunkat" jelszóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!