Külföld

2011.10.09. 14:54

Fogolyszökés egy belgiumi börtönből

Túszokat ejtő fegyveres bűnözők szöktek meg a hétvégén egy belgiumi börtönből, ám a rendőrségnek több órás üldözés után sikerült elfognia hármat a négy szökevény közül - jelentették vasárnap belga hírforrások.

MTI

A késekkel és borotvákkal felfegyverkezett foglyok két női fegyőrt ejtettek túszul, így sikerült kijutniuk az andenne-i fegyintézetből. Egy rabomobilba ülve menekültek el, miután szabadon engedték az egyik túszt, aki a karján és a kezén megsebesült.
   
A rendőrök üldözőbe vették a bűnözőket, és az Ardenneken át vezető több órás hajsza után, egy közúti karambolt követően elfogták őket. A balesetben mindhárom bűnöző és a túsz is könnyebben megsérült. A negyedik szökevénynek sikerült elmenekülnie. Elfogása érdekében nagy erőket mozgósítottak a hatóságok.
   
Belgiumban nem ritkák a börtönből való szökések, ám a mostani eset szereplői különösen brutálisan léptek föl. Tavaly nyolc fogolyszökésről számoltak be a helyi médiumok. Az andenne-i börtön korszerűnek számít, 1997-ben adták át rendeltetésének.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!