Külföld

2012.03.02. 13:55

Indiában forgatják az Oszama bin Laden-filmet

Indiában forgatja az Oszama bin Laden terroristavezér elleni rajtaütésről szóló filmet az Oscar-díjas Kathryn Bigelow.

MTI

A BBC online hírszolgáltató értesülése szerint a rendezőnő nyolc-tíz napja tartózkodik Indiában, és az ország északi részén fekvő Csandígarh-ban forgatja az al-Kaida terrorista szervezet vezetőjének likvidálásáról szóló produkciót. Az egyelőre még hivatalos cím nélküli alkotás főszerepét, bin Ladent a 27 éves ausztrál színész, Joel Edgerton játssza.

Oszama bin Ladent a pakisztáni Abbottabadban ölték meg tavaly májusban, amikor rejtekhelyén rajtaütött egy amerikai különleges kommandó. Az utóbbi hónapokban azonban az Egyesült Államok és Pakisztán kapcsolatai feszültté váltak, ezért a filmeseknek más helyszínt kellett keresniük. Bigelow és a produkció mögött álló Sony Pictures még idén októberben szeretné bemutatni a filmet.

A bombák földjén című iraki háborús drámájáért rendezői Oscarral kitüntetett Bigelow - az első női filmrendező, aki a díjat megkapta - már bin Laden halála előtt készült egy filmre a terrorista vezér után folyó hajszáról. Az akció után azonban az események fényében Mark Boal forgatókönyvírónak át kellett írnia a történetet.

Egy februári jelentés arról számolt be, hogy Amerikában vizsgálat folyik a bin Laden megöléséről Bigelownak állítólag kiszivárogtatott titkos információk ügyében. A Fehér Ház azonban "nevetségesnek" minősítette a jelentést - emlékeztetett csütörtökön a bbc.co.uk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!