Külföld

2012.04.12. 18:58

Gladiátorok foglalták el a római Colosseumot

Gladiátornak öltözött férfiak árasztották el a Colosseumot Rómában csütörtökön. Így tiltakoztak a város döntése ellen, mely szerint az épület környékéről száműzni kell a turistalátványosságnak számító történelmi alakokat.

MTI

"Továbbra is dolgozni akarunk. Hajlandóak vagyunk elfogadni egyértelmű szabályokat, hogy maradhassunk" - mondták a tiltakozók. A rendőrség tárgyalásokat folytatott velük, hogy rábeszélje őket a Colosseum elhagyására.
   
Évek óta tucatnyi gladiátor pózol a Colosseumnál a turisták nagy örömére, akik sorba is  állnak az emlékfotókért. Különösen a Gladiátor című hollywoodi film bemutatása után nőtt meg a gladiátornak öltözött férfiak népszerűsége az olasz fővárosban.
   
Róma eddig eredménytelenül próbálkozott a Colosseumnál dolgozó gladiátorok számának csökkentésével. Az ellenük szóló egyik fontos érv, hogy a gladiátorként pózolók nem fizetnek adót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!