Külföld

2012.04.18. 08:17

Tizennégy megcsonkított holttestet találtak egy mexikói városban

Tizennégy megcsonkított férfi holttestére bukkant a mexikói rendőrség az amerikai határnál fekvő Nuevo Laredo település központjában - közölték szerdán a hatóságok.

MTI/AP/Reuters/AFP

A tetemek a városháza közelében, egy elhagyott kisteherautóban voltak, fekete műanyag zsákokba csomagolva. A holttestek mellett fenyegető üzenetet hagyott egy meg nem nevezett bűnszervezet.

Nuevo Laredo közvetlenül az amerikai határnál fekszik, Mexikó északkeleti részén. A város a hírhedt Zetas drogkartell egyik fellegvárának számít. A múltban a település sokszor a Zetas és a vele egykoron szövetséges Gulf kartell közötti leszámolások színhelye volt.

Felipe Calderón mexikói államfő hivatalba lépésekor, 2006-ban kíméletlen küzdelmet hirdetett meg a bűnözők ellen. A drogbandák egymás közötti leszámolásaiban, illetve a rendfenntartó erők és a bűnözők összecsapásaiban azóta több mint 50 ezer ember halt meg Mexikóban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!