Külföld

2012.10.23. 11:14

Tucatnyi beteg lelte halálát egy tajvani kórháztűzben

Legkevesebb 12 ember meghalt és körülbelül 60 megsérült abban a kórháztűzben, amely Tajvan szigetének déli részén tört ki a kora hajnali órákban, kedden - jelentette a helyi média.

MTI

Az intézményben nagyobb részt elmebetegeket és ágyhoz kötött betegeket ápoltak, a halálesetek többsége füstmérgezés következménye. A sérültek közül 37-et más kórházakba szállítottak - tájékoztattak tajvani egészségügyi illetékesek.

A tűz a Tajnan (Tainan) városi állami kórház ápolóknak fenntartott részében, az ötemeletes épület második emeletén, vélhetően egy raktárhelyiségben keletkezett.

Tajnan polgármestere úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok száma azért ilyen nagy, mert a kórház viszonylag nehezen megközelíthető, és a betegek többsége korlátozott volt mozgásában. Az esetről szóló tudósítások képsorain az udvarra menekített betegek ágyakban és kerekes székekben várják elhelyezésüket.

A tűz okát még nem közölték, az esetet követően a szigeten általános tűzbiztonsági ellenőrzést rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!