Külföld

2010.11.05. 07:34

Pakisztánban lezuhant egy kisrepülőgép, 21-en meghaltak

Huszonegy személlyel a fedélzetén, röviddel a felszállás után lezuhant egy utasszállító kisrepülőgép a dél-pakisztáni Karacsi városának nemzetközi repülőtere közelében pénteken. Értesülések szerint a szerencsétlenséget műszaki hiba okozta, és nincsenek túlélők.

MTI

A pakisztáni hatóságok közlése szerint a gépet az olaszországi székhelyű ENI olajvállalat bérelte, alkalmazottai éppen egy olajmezőhöz tartottak Szindh tartományba. 

Pervez George, a pakisztáni polgári repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a fedélzeten 17 utas, két pilóta, egy mérnök és egy biztonsági őr tartózkodott. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem tudni közelebbit, állítólag legalább egy külföldi volt köztük, de a többség pakisztáni.

A gép Beechcraft 1900 típusú volt, nem pedig Cessna, amint először közölték. A 19 utas szállítására alkalmas kisrepülőgép pilótája közvetlenül a felszállás után közölte az irányítótoronnyal, hogy a két motor közül az egyik felmondta a szolgálatot. A műszaki hiba miatt felszólították a pilótát, hogy térjen vissza a repülőtérre, ahonnan felszállt, de ahogy a gép kezdett megfordulni, lezuhant. A jármű a földbe csapódás után darabokra tört és kigyulladt, az áldozatok a felismerhetetlenségig összeégtek.  

Pakisztánban legutóbb júliusban történt súlyos légi katasztrófa. Az Airblue pakisztáni légitársaság repülőgépe Iszlámábád közelében zuhant le, a fedélzeten tartózkodók közül mindenki - összesen 152 ember - meghalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!