Külföld

2008.09.02. 12:29

Csonka választási program

<b>Egyesült Államok</b> - Majdnem teljesen szüneteltette tevékenységét az amerikai Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvenciója hétfőn a Gustav hurrikán miatt. A program első csonka napján az elnököt és az alelnököt helyettesítve <em>Laura Bush</em> és <em>Cindy McCain</em> játszotta a főszerepet.

nincs nev

Az országos pártkongresszus hivatalosan megnyílt Minneapolis-St Paul ikerváros utóbbi felében; a Gustav hurrikán miatt lerövidített és a politikai beszédeket nélkülöző programban a first lady és Cindy McCain arra kérték a párt híveit, hogy segítsék a hurrikán károsultjait - olvasható a Stop.hu hírportálon.  

Laura Bush véleménye szerint a hurrikán elleni küzdelem együttműködést teremthet a politikailag megosztott országban, ahol most mindenki amerikaiként működhet közre a rászorulók megsegítésében. 

John McCain stábja ennek ellenére mégis támadta Barack Obamát, hogy egy ilyen nemzeti katasztrófahelyzetben sem hagy fel a kampányolással. Ugyan Obama hétfőn Detroitban egy szakszervezeti gyűlésen felhívta támogatóinak figyelmét a segélyek adományozására, ám az eseményeket Chicagóból figyeli. Ezzel szemben McCain a jelöltállító konvenció menetét felborítva azonnal a veszélyeztetett térségbe utazott.

A Republikánus Párt vezetői még nem közölték, hogy miképpen alakul a négynapos konvenció további programja, amely szerint McCain csütörtökön fogadja el a jelöltséget. Bush elnök a tervek szerint egy másik nap lép majd a pódiumra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!