Külföld

2008.09.16. 08:36

Észak-koreai rakétakísérlet

<b>Észak-Korea</b> - Észak-Korea egy új kísérleti terepről hajtott végre teszteket. A nagy hatótávolságú rakéta az Egyesült Államok nyugati partvidékét is képes elérni.

nincs nev

A Csoszun Ilbo című dél-koreai napilap keddi közlése szerint a hordozóeszköz hajtóművével végeztek kísérleteket az új telepen, amely 50 kilométerre van a kínai határtól. A kísérleti terepen végrehajtott teszteket egy amerikai kémműhold felvételei segítségével fedezték fel. 

A képanalitikusok szerint a most megépített indítóállás jóval nagyobb és korszerűbb korábban létesült társánál, amelyet 1999-ben fedeztek fel az amerikaiak. Az új terepen évente akár három-négy kísérleti indítást is végrehajthatnak. 

Az elemzők következtetései szerint az új bázis megépítése, és a végrehajtott kísérlet egyértelműen arra utal, hogy Észak-Korea folytatja ballisztikus rakétáinak fejlesztési programját - írja a Népszabadság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!