Külföld

2011.01.09. 12:04

Újszülötteket keresztelt meg a pápa a Sixtusi kápolnában

Jézus megkeresztelkedésének ünnepén - a II. János Pál által bevezetett szokást követve - XVI. Benedek pápa újszülötteket keresztelt meg vasárnap a Sixtusi kápolnában.

MTI

Az idén huszonegy gyermek - a legkisebb négyhetes, a legidősebb négy hónapos volt - részesült abban, hogy a pápa személyesen öntötte le szentelt vízzel a homlokát. A 13 kisfiú és 8 kislány a Szentszék szolgálatában álló alkalmazottak gyermekei. Ketten közülük ikerpárt alkotnak.

Krisztus megkeresztelkedésének az ünnepe a katolikus egyház naptárában a karácsonyi időszak lezárását jelenti.
A pápa szertartás alkalmával tartott homíliájában a keresztényi hagyományokon nyugvó család és nevelés értékeinek védelmét hangsúlyozta. A család intézményére ma minden oldalról veszély leselkedik, és nem elhanyagolható nehézségekkel kell szembeszállnia a hitoktatás megvalósítása terén - mondta XVI. Benedek. Hozzáfűzte: a kiegyensúlyozott kulturális hivatkozási pontok eltűnése és a társadalomban zajló viharos gyorsaságú átalakulások nehézzé teszik a nevelés ügyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!