Külföldi

2011.08.09. 10:49

Egységes 3D szemüveg technológia tévékészülékekhez

Egységes technológiai szabvány kialakítására törekszenek a vezető 3 dimenziós tévékészülék gyártók a látvány élvezetéhez szükséges szemüvegekhez.

Vas Népe

A 3D tévékészülékeket gyártó vállalatok mindegyike saját technológiát használt szemüvegeik gyártására, ezért azok nem voltak alkalmasak más készülékekhez.

A Panasonic, a Samsung és a Sony megállapodott a 3D megjelenítési technológiai fejlesztésre szakosodott XPand 3D vállalattal egy közös szabvány létrehozásában, aminek a licence a tervek szerint szeptemberre már kereskedelmi hasznosításra kerülhet.

A fejlesztésben együttműködő társaságok a licenc értékesítését is közösen végzik majd. A 3D szemüvegek nem csak tévékészülékekhez, de számítógépekhez és 3D mozifilmek megtekintéséhez is alkalmas lesz a megfelelő technológiát alkalmazó mozikban.

Az új technológiai szabvány folyadékkristályos aktív szemüveg infravörös és bluetooth jelátviteles vezérlésén alapul majd. A két szem által észlelt látványt polarizált fénnyel elkülönítő technológiával szemben az aktív eljárás a két szem előtt felváltva sötétíti el a szemüveget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!