Kultúra

2009.05.13. 02:27

Meggie gitárkísérettel énekel dalokat a hatvanas-hetvenes évekből

Szombathely - Meggie új műsorral jelentkezik pénteken este kilenctől a Malom sörözőben: gitárkísérettel énekel dalokat a hatvanas-hetvenes évekből.

Vas Népe

Akár Meggies Acoustic Group-nak is lehetne nevezni az új csapatot, de mi nem vágyunk nemzetközi hírnévre, és jobb, szerényebb elnevezés hirtelen nem jutott eszünkbe - mondta el lapunknak a megyében ismert énekesnő. Horvát Meggie kuplé-, majd sanzon, újabban blues-dalokkal vált ismertté, most olyan dalokból állított össze műsort, amelyek gitár- és harmonika- kísérettel szólalnak meg. Simon and Garfunkel, Abba, Credence Clearwater Revival, Sting, több country, és Eric Clapton-szám alkotja a műsor gerincét. 

- Az unplugged nagy kihívás számunkra, mert ebben a felállásban nincs dob, basszusgitár, ami mögé el lehet bújni. Halálpontos vokálra, precíz intonálásra van szükség, amit el kell várnom két társamtól is, akik ráadásul hangszeren is játszanak közben. Próbálunk és izgulunk, hogy úgy szólal-e meg a zene, ahogy elképzeltük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!