Kultúra

2010.04.01. 06:19

A Homo Ludens Zenés Színpad a Rózsika álma bemutatójára készül

Az aggódók megnyugtatására: a Homo Ludens él és virul: április 9-én az Irokéz Galériában lesz a Rózsika álma bemutatója.

Ölbei Lívia

Az elmúlt hónapok (látszólagos) hallgatása és az a tény, hogy a Homo Ludens több tagja rendszeresen feltűnik a WS Színház előadásainak statisztériájában, többekben elültette a gyanút, hogy a formáció már nem is létezik. Pedig létezik: októberben kezdődtek meg a Rózsika álma című tánceset próbái az MMIK-ban. (A műfaji meghatározás a táncest elírásából született.)

Bár Ostyola Zsuzsanna ódzkodik a rendezői titulustól, mégiscsak ő az, aki összefogja az előkészületeket - hangsúlyozva, hogy a Homo Ludens társulatát igazi, ötletelős csapatmunka jellemzi: a jelmezválogatástól a jelenetek megtervezéséig.  A minimál-költségvetésű, viszont annál színesebb Rózsika álma a klasszikus Csipkerózsika-mesét írja tovább: hogy vajon mi történik a bűvös és megnyugtató mondat elhangzása után, miszerint boldogan éltek, míg meg nem haltak . Elöljáróban annyit, hogy az egymásra találást követően rögtön eltűnik az ifjú herceg a Homo Ludens-változatban - de csak azért, hogy Rózsika a nyomába eredhessen.

Ez a dramaturgiai szerkezet mozgatja a sokféle hangulatot felvillantó táncjátékot. A társulat vezetője, Németh Gyöngyi azt mondja, hogy az MMIK vezetősége, de a művelődési központ állandó (például a Ferrum, a Homo Ludens) és átmeneti lakói (a WS Színház színészei) is mindent megtesznek azért, hogy az új helyzetben zökkenőmentes legyen az élet. A WS Színházzal olyan jó kapcsolatot ápol a Homo Ludens, hogy nemcsak a Rózsika álmában vállaltak szerepet színészek, hanem A kis herceg újragondolt változatában is, amely májusban kerül a közönség elé.

De előbb a Rózsika álma-bemutató: április 9-én 19 órakor a Thököly utcai Irokéz Galériában, ahol aztán másnap 17 órakor is lesz előadás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!