Kultúra

2010.04.02. 17:04

Operagála a Bartók Teremben

Teltházas húsvéti hangversenyt adott a Savaria Szimfonikus Zenekar csütörtökön este a Bartók Teremben. Az operagálán neves művészek működtek közre.

Merklin Tímea

Nagy taps mellett vonult be a hangversenyterembe Aurelio Canonici olasz karmester, aki a szombathelyi szimfonikus zenekar nyári itáliai turnéján is vezényelte az együttest a híres hajnali koncerten. A zenekar a húsvéti hangversenyen Verdi- és Wagner-műveket játszott.

Az operagálaként tálalt esten felállt öt sorban felsorakozott az a nagy létszámú, nagy zengésű oratorikus kórus, amely az Erkel Kórus és a Szent Márton Zenebarátok Vegyeskara egyesüléséből alakult nemrégiben Horváth Imre  karnagy vezetésével. Az átütő megjelenésű és hangzású nagy együttes méltán tarthat számon további hasonló szereplésekre, opera-keresztmetszetekben való közreműködésekre.

Az áriákat olyan jónevű szólistáktól hallhatta a szombathelyi közönség, mint a karmesterrel névrokon Luca Canonici  (tenor), aki világszerte keresett művész, a leghíresebb színpadain énekelt: a milánói Scálában, a londoni Covent Gardenben, a bécsi Operaházban, a zürichi Operában, az amszterdami Concertgebouwban.

Kele Brigitta (szoprán) a Kolozsvári Magyar Opera tagja, a Bad Mergentheimi Nemzetközi Énekverseny díjazottja. Czeller Krisztina a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola magánének tanára. Páll Levente (basszus), a római Musica Sacra énekverseny első helyezettje, akit a 2010-es évadban a Hamburgi Operaház szerződtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!