Kultúra

2010.09.20. 06:58

Machete: kamutrailerből egész estés film

Quentin Tarantino és Robert Rodriguez négy éve a Grindhouse - Deathproof és Terror Planet című filmmel próbálta megidézni a nyolcvanas évek hangulatát. Egy ehhez a műhöz készült "kamu" előzetes nőtte ki magát a Machete című filmmé.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A két rendező "filmelőzetesei" közül a bozótvágó késsel felfegyverkezett Danny Trejo, alias Machete epizód aratta a legnagyobb sikert. Robert Rodriguez úgy gondolta, hogy a veterán mexikói színész többet érdemel holmi mellékszerepeknél, így idén ősszel a Machete főszerepében láthatjuk viszont a hetven felé közeledő színészt.

A mexikói fenegyerek alakítására talán ő az egyik legjobb választás, s talán segít a szerepformálásban, hogy élete tizenegy évét töltötte a hírhes Saint Quentin börtönben, fegyveres rablásért. (Bár ezzel a húzásával derékba törte ígéretesen induló boxolói karrierjét, ám"szépítésként" ő lett Kalifornia állam börtön-box bajnoka).

Az egyértelmű, hogy a Machete-vel nem a jövő évi az Oscar-gála a cél: csupán az, hogy másfél órára kikapcsolja a nézők agyát, akik dögös színésznőkben (Lindsay Lohan, Jessica Alba, Michelle Rodriguez), véres akciókban gyönyörködhetnek, valamint olyan színészeknek szurkolhatnak, mint Jeff Fahey, Steven Segal, Don Johnson és Cheech Marin, valamint maga a rendező. Az igazi színészi alakításról Robert De Niro gondoskodik, s mindehhez az említett korszak képi világa párosul.

A történet:

Machete (Danny Trejo) egy mexikói szövetségi ügynök, aki fejvadászként tengeti napjait. Texasban találkozik egy drogbáróval, Torrez-zel (Steven Seagal), amikor egy doktortól (Jeff Fahey) megbízást kap a korrupt szenátor, McLaughlin (Robert De Niro) kiiktatására. Machete-t azonban lóvá teszik, és a szívós fejvadász Luz-nak (Robert Rodriguez), Padre-nak és April-nek (Lindsay Lohan) köszönheti, hogy életben. Machete bosszút forral, miközben egy csinos ICE ügynök (Jessica Alba) a nyomába szegődik.

Eredeti cím: Machete
Bemutató (USA): 2010. szeptember 3.
Magyar bemutató: 2010. november 25.
Forgatókönyvírók: Robert Rodriguez
Rendező: Robert Rodriguez, Ethan Maniquis
Műfaj: Horror, Thriller, Bűnügyi
Filmstúdió: 20th Century Fox
Szereplők: Danny Trejo, Jessica Alba, Robert De Niro, Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan, Cheech Marin, Jeff Fahey, Steven Seagal, Don Johnson

Trailer:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!