Kultúra

2011.01.21. 14:08

Gazdag Erzsi-verseny: élvezték a gyereket a verset, mesét

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Versenyt a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában. A programon 37 gyerek vett részt.

Merklin Tímea

A zsűriben Prikazovics Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, Császár Erika, a Mesebolt Bábszínház művésze, H. Nagy Katalin, a Mesebolt nyugalmazott igazgatónője, Devecsery László költő, író foglaltak helyet, illetve az evangélikus egyház részéről Győrből dr. Ceglédiné Nagy Erzsébet alsótagozatos magyartantárgygondozó és Jancsó Kálmánné nyugalmazott igazgatónő.

- Nagyon jó színvonalú volt a verseny a korábbi évekhez viszonyítva is - foglalta össze a látottakat Prikazovics Ferenc, a zsűri elnöke. - A többség nagyon jó szövegeket hozott, az életkorához, habitusához illőt. Örültünk, hogy a gyerekek képesek voltak önfeledten átadni nekünk a tartalmakat, magyarul: élvezték a mondott verset, mesét. Jó volt látni, hogy a felkészítők hagyták a gyerekeket kibontakozni, meg-megcsillant a humor. Tény, hogy  a picikhez közelebb áll a mese, mint a vers, könnyebben boldogulnak vele. A mesemondók sikeresebbek voltak.

A versenyen a következő eredmények születtek.

Óvodásoknál: különdíjas Sabáli Soma, Margaréta óvoda, Gyarmati Laura, Pipitér óvoda. 1. Kiss Tamás, Barátság óvoda, 2. Németh Panna, Weöres óvoda, 3. Bukits Balázs,  Játéksziget óvoda. 1-2. osztályosok: 1. Csordás Dávid,  Bolyai, 2. Dallos Kristóf, Gothard iskola, 3. Spanyó Martin (Gencsapáti). A 3-4. osztályosok: különdíjas Tímár Emese, Bolyai, Sebestyén Áron, Paragvári. 1. Horváth Panna,  Sárvár, 2. Kapornaki Júlia (Vasvár), 3. Tóth Kelemen Antal (Gencsapáti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!