Kultúra

2012.01.28. 18:00

A Nemzeti Színházban vendégeskedik a Weöres Sándor Színház társulata

Két bemutatóval és három vendégjátékkal várja közönségét a Nemzeti Színház februárban. Az egyik vendég a Weöres Sándor Színház társulata lesz.

MTI

Bródy Sándor A tanítónő című klasszikus színművét Novák Eszter rendezésében mutatják be a nagyszínpadon február 3-án, pénteken. Bródy Sándor száz éve írt "falusi életképe" ma is minden elemében ismerős: a korrupció, a zaklatás, az álszent gőg, irigység, unalom - minden olyan, mint ma, de még a boldog békeidők finomabb árnyalataival. Tóth Flóra szerepében egy fiatal egyetemista, Szilágyi Csenge debütál.
   
Ulrich Hub Náthán gyermekei című művének magyarországi bemutatóját február 4-én, szombaton tartják a Gobbi Hilda Színpadon. Az ifjúsági előadás, amely 12 és 16 éves kor között ajánlott, a bibliai Náthán és családja történetét próbálja közérthetően, a fiatalok számára megragadhatóan értelmezni és előadni. A vallási hovatartozás, a hitek egymás mellettiségének lehetőségeit vizsgálja az előadás Kulka János főszereplésével, Gigor Attila rendezésében. Az ifjúsági előadáshoz drámapedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, amelyre az iskolák a Nemzeti Színház közönségszervezésén jelentkezhetnek - áll a színház közleményében.
   
Mint írják, a Nemzeti Színház továbbra is fontos feladatának tartja a kortárs magyar dráma ügyének támogatását, ezért február 6-án rendhagyó szakmai programot, Dorottya-napi íróbörzét szerveznek drámaírók, színházvezetők, dramaturgok és színházi rendezők számára. A rendezvénnyel szeretnék elősegíteni a kortárs magyar színpadi művek és a színházi szakemberek találkozását.
   
Februárban három vendégjáték révén a budapesti közönség is megismerkedhet vidéki és határon túli színházak munkájával: a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata Jordán Tamással a főszerepben Az ügynök halálát játssza február 28-án, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata repertoárjából pedig a Bányavirág és a Platonov című előadás lesz látható február 18-án és 19-én a Nemzeti Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!