Kultúra

2012.05.14. 02:29

Díj az Álomevőknek

A hétvégén eredményhirdetéssel zárult a VI. ASSITEJ Biennále Kaposváron. A gyermek- és ifjúsági színházi előadások szemléjén a legjobb mozgászínházi előadás: a celli Álomevők.

Ölbei Lívia

A 2012-es gyermek- és ifjúsági biennálén a legjobb mozgásszínházi előadás díját Deák Varga Rita és a celldömölki Soltis Lajos Színház fiatal társulata kapta az Álomevők című produkcióért. A legjobb írói, dramaturgiai munkáért járó Békés Pál-díjat A hétfejű tündér és a Hamupipőke izgalmas adaptációjáért és a Szemenszedett mese szellemes szövegű, önálló darabjáért Gimesi Dóra kapta. A legjobb színészi alakítás díját a Nemzeti Színház Náthán gyermekei című előadásában nyújtott alakításáért Kulka János kapta. A fesztivál nívódíját a színházat és a nevelési programot legizgalmasabban, legkomplexebben összekapcsoló produkciójáért (Gubanc) a Káva Kulturális Műhely kapta. Ugyancsak nívódíjat kapott a Kolibri Színház társulata a Szentivánéji álom című előadásért. Az ifjúsági előadások kategóriájának fesztiváldíját a Szputnyik Hajózási Társaság Antigonéja kapta. A gyerekszínházi előadások kategóriájának fesztiváldíját a Hepp Trupp produkciója, a Bódog és Szomorilla kapta. A legjobb ifjúsági előadás Üveghegy-díját a Gyulay Eszter dramaturgiai és Surányi Judit szakértői közreműködésével készült, aktuális problémákat izgalmasan feldolgozó szövegkönyvéért, Scherer Péter rendezéséért és színészi munkájáért, valamint Kovács Krisztián teljes életsorsot teremtő magas színvonalú színészi munkájáért kapja a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása, A gyáva kapta. A legjobb gyerekelőadás Üveghegy-díját Sáry László a játék egyenrangú részévé váló izgalmas zenéjéért, Fosztó András koreográfiájáért, Kuthy Ágnes rendezéséért, valamint Hoffer Károly, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba virgonc, pontos játékáért kapta meg a Budapest Bábszínház produkciója, A hétfejű tündér. (Részletek a gyermekszinhaz.hu weboldalon.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!