Kultúra

2012.12.06. 16:46

A Székely menyecske és a ráadás

Csákánydoroszló - Varga Rita sikerrel honosította meg a színjátszást Csákánydoroszlón. Legutóbb ízes székely mesével állt elő a csoport.

Ölbei Lívia

A csákánydoroszlói NaoSzínTársulat a frissen felújított helyi kultúrház javára szervezett jótékonysági esten mutatta be A székely menyecske és az ördög című mesefeldolgozást, a nézők adományaikkal a művelődési házban működő csoportokat  így a színjátszókat  támogatták.

A székely menyecske: Márton Jennifer, a férje: Késmárky Máté. Fotó: Szendi Péter

Lesz ráadás is: a székely mesét december 8-án 18 órától láthatja ismét a kultúrház közönsége.

A székely menyecske és az ördög gyerekeknek, illetve felnőtteknek  feldolgozásai nagy népszerűségnek örvendenek a hazai alternatív, amatőr színpadokon, de van a történetnek bábos változata is.

A csákánydoroszlói NapSzínTársulat vidám színekben ragyogó előadásában a székely menyecskét Márton Jennifer, a férjét (Székely Gergelyt) Késmárky Máté játssza. Kell aztán az Anya - Boldizsár Dóra , az Apa - Zsigovits Krisztián , Julcsa - Markovics Dóra , Terka - Farkas Anna , Ancsa - Bedi Fruzsina , Mári néni - Márton Georgina ; kell a Pap és a Csőszné - Balla Anna , kell az Ördögkirály - ő is Késmárky Máté -, kellenek boszorkányok - Boldizsár Dóra, Farkas Anna, Markovics Dóra, Márton Georgina, Márton Jennifer , kell kicsi Ördögöcske - Farkas Anna , kell Király és Királyné - Farkas Béla, Márton Georgina, a táncos Ördög szerepében Albert Ferenc tűnik föl, és nem maradhat ki a Mesélő sem: őt Bedőcs Nóra személyesíti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!