Kultúra

2013.01.26. 13:51

Tusolás, egy kis akvarellel

Szombathely - Rémes kiállítás - ezt a címet kapta Franken Vivien kiállítása, nem véletlenül. A laikus ember számára elsőre furcsának tűnő kiállítási anyag valójában egy fiatal hölgy hozzáállását mutatja a világhoz, a társadalmi problémákhoz, magához a lét kérdéséhez.

Ambrózai Zsuzsanna

Franken Viviennek, vagyis polgári nevén Bősze Viviennek pénteken nyílt kiállítása a Magház Kultúrkocsmában. A fiatal hölgynek nem ez az első tárlata, de tény és való, eddig nem sok alkalommal mutatta meg munkásságát, tehetségét, sajátos stílusát. A péntek esti tárlatot Vivien egy barátja, Varga Richárd nyitotta meg. Saját szerzeményét adta elő, majd utána néhány szóval méltatta a fiatal művész alkotásait, igencsak sajátos, de a kiállítás témájához mindenképpen illeszkedő stílusban.

- Az látható, hogy a művésznő mindenképpen szeret „tusolni", hiszen minden alkotását tus technikával, illetve akvarellel készíti el. Színvilágára nem lehetne rásütni, hogy harsány, ám annak ellenére, hogy a fekete és a fehér dominanciája érvényesül, az alkotások élővé válnak, mozgalmassá, s ezt csak tetézi a kék szín megjelenése is egynéhány művén - így Richárd, aki azt is hozzáteszi, Vivien stílusára jellemző (talán) a szürrealizmus, az expresszionizmus, és némi „hungaro Tim Burton-izmus" is.

Richárd nem téved, a gyanútlan szemlélődőnek bizony feltűnhet, és érzékelheti, néhány alkotásnál mintha a tust nem Vivien, hanem maga Tim Burton fogta volna.

A rémes kiállítás csak tematikájában és a kivitelezésben hajaz erre a megnevezésre, az alkotások kivitelezése, minősége, stílusa igencsak arról tanúskodik, a fiatal művész hallatja majd még hangját, illetve láttatja még képei a nagyközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!