Kultúra

2013.03.16. 06:45

Szendi Péter a Vas Népe nívódíjasa

Szombathely – 1992 óta vannak nívódíjasai a Vas Népének.

Halmágyi Miklós

Huszonegy év alatt, a lap kollektívájának szavazatai alapján, a nívódíjas kiválasztásakor mindig szakmai szempontok érvényesültek. Így történt ez idén is – mondta Halmágyi Miklós főszerkesztő. Szendi Péter másodszor részesült nívódíjban, hosszú évek óta tagja lapunk fotórovatának, s megszámlálhatatlan fotóval bizonyította be, hogy kitűnő művelője a sajtófotó műfajának, kiállításokon pedig azt tárhatta közönsége elé, hogy más körülmények között is érvényesül világlátása.

Szendi Péter (balról) veszi át a nívódíjat Halmágyi Miklóstól (Fotó: Benkő Sándor)

A vizualitás szerepe az utóbbi években felerősödött a nyomtatott sajtóban is, egyre fontosabb a képiség, s immár nemcsak a nyomtatott lap, de az online és a digitális kiadás elvárásainak is meg kell felelniük kollégáinknak, akik nem egy adott képben, hanem képsorozatokban és videókban is kell, hogy gondolkodjanak. Az új kihívások új válaszokat követelnek, nívódíjasunk mindent megtesz azért, hogy ezeknek megfeleljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!