Kultúra

2013.10.03. 11:30

A népmese napja volt

Nagy sikerrel zajlott le a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában A magyar népmese napja tiszteletére szervezett rendezvénysorozat.

Merklin Tímea

Az intézmény idén is méltó módon ünnepelte Benedek Elek születésnapját, egy egész napot szenteltek a meséknek. A nagyobb diákok közül választották a mese nagyköveteit, akik egy-egy népmesével keresték fel a legkiesebbeket, akik aztán rajzban örökítették meg Macskacicó, Kolontos Palkó, a kis kecskegidák kalandjait.

A győztes csapat a Mese Nagyjai a többfordulós vetélkedőn (Fotó: Szegleti Veronika)



Az elkészült munkákból az október 6-i megemlékezés után kiállítás is nyílik az iskola folyosóján. Az interaktív tábla segítségével megvalósított Mese-mozi osztatlan sikert aratott minden korosztályban. Sokan voltak kíváncsiak a Magyar Népmesék rajzfilmsorozatból összeállított vetítésre.

Az Egyszer volt, hol nem volt elnevezésű mesevetélkedőre több mint húsz diák. A négy csapat közül a többfordulós megmérettetés végére a Mese Nagyjai Kiss Eliza, Gráczer Fanni, Simon Petra, Sásdi Adrienn, Janics Fanni, Bene Laura kerültek ki győztesen, de természetesen minden résztvevőnek járt az elismerés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!