Kultúra

2013.10.28. 15:40

Weöres horizontján

Csönge - Tart még a Weöres-centenárium, amely eddig is sok meglepetést tartogatott a kemenesaljai költőzsenivel kapcsolatban.

Ölbei Lívia

Erre jók az évfordulók: hogy az előtérbe kerüljenek köztudott, de valahogy eléggé mégsem ismert értékek. Kifejezetten ismeretterjesztésnek szánta műsorát a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Horizont kultúrcsoportja, amely vendégművészek társaságában emlékezett a máig eleven, a világ minden zugában ott lévő költőre, Weöres Sándorra. Az ünnepi műsornak a csöngei művelődési ház adott helyet a hétvégén, a vendégeket Baranyai Ernő, a település polgármestere is üdvözölte. Volt versmondás, volt szintetizátormuzsika, felléptek színészek, iskolások, óvodások, és persze a Horizont csoport. A Happy Birthday dallamára megérkezett a születésnapi torta is: kereken száz szál gyertyával. Weöres Sándor esetében nem is hangzik lehetetlenségnek, ha azt mondjuk: Isten éltesse őt sokáig, amíg világ a világ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!