Kultúra

2014.02.07. 16:45

A 800 éves apátság

Ják - A jáki apátság megalapításának 800 éves évfordulója alkalmából háromnapos rendezvényt szerveznek a településen április 25-27-én.

Merklin Tímea

A nettó értékén számítva is több, mint háromszázmillió forintos beruházásra azért van szükség, mert az 1994-ben létesített, eddig négy települést kiszolgáló telepről kibocsátott tisztított szennyvíz minősége már nem felel meg az elvárásoknak.

A templom környékén háromnapos jubileumi rendezvény lesz (Fotó: Horváth Csaba)

Az érintett falvak – Páka, Csömödér, Kissziget és Ortaháza – egy társulás révén még tavaly áprilisban adták be pályázatukat a felújításra, amely révén a nettó bekerülési költség 94,55 százalékára nyertek támogatást. A tegnap megtartott úgynevezett projektindító során elhangzott: a pályázati program keretében nemcsak a Zalavíz Zrt. által üzemeltetett szennyvíztisztító telep felújítása valósulhat meg, hanem csatorna rekonstrukciós munkálatokra is sor kerül az érintett falvakban. A kiviteli munkálatokat várhatóan 2013 november végéig fejezik be, ezt egy hat hónapos próbaüzemnek kell követnie, és csak annak eredményes befejezésével lesz a telep véglegesen üzembe helyezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!