Kultúra

2014.05.13. 15:30

Megcélozzák a közönséget

Celldömölk - A Soltis Lajos Színház háza táján mindig történik valami izgalmas: ifjúsági bemutató, vendégjátékok, kapcsolatépítés.

Ölbei Lívia

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely hazajár Celldömölkre: miközben keresztül-kasul bejárják a világot, be-benéznek a Soltis színházhoz. Legutóbb éppen akkor jártak itt, amikor a városban megrendezték az I. Tulipán Fesztivált, úgyhogy rögtön beszálltak a mulatságba. Nagy sikert arattak a „megszólalásig” hű köztéri szobraikkal, amelyekről csak akkor derült ki, hogy nem kőből-bronzból, hanem „emberből” vannak, amikor valaki pénzt dobott a kalapba (dobozba).


A hétvégén a Szépet fogtok álmodni című Garaczi László-előadás premierjével aratott csordultig házas sikert a Koptik Odó utcában a Soltis színház fiatal társulata – Benkő Ágnes rendezése nem csak fiataloknak való. Május 18-án (vasárnap) 19 órakor pedig folytatódik a kortárstánc-vendégjátékok sorozata a Soltis színházban. Ezúttal a budapesti Góbi Rita Társulat hozza el Ne hisztizz című „metrikus sasszéját”. Góbi Rita koreográfus és Szegő Dávid zenész duójában a tánc és a hangszeres játék érintkezik: „Az előadás során bemutatott ki- és belátások valamint a nyílt és világos perspektívák gyógyszerei lehetnek mindennapi hisztériáinknak, a jelen pedig valóban elevenné válik!” A Soltis színház pedig a szombathelyi WS Színházban „vendégjátszik”: május 20-án 10 órakor kezdődik a Menedék a stúdióban. Ez is táncjáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!