Kultúra

2014.06.23. 15:40

Szélkötő színház

Vasvár - A lényeg a közösségi élmény és a Hegyhát bevonása, de az sem mindegy, hogy mit mond a zsűri: díjátadóval ért véget a négynapos vasvári színjátszó fesztivál.

Ölbei Lívia

A rangos szakmai zsűri összesen tizennégy díjat osztott ki (színészi alakításért, rendezői és közösségi munkáért, zenei közreműködésért stb.), a fesztivál fődíját a Komáromi Sándor vezetésével működő pápai Teleszterion Tűzszínház kapta meg.

Szűcs Katalin Ágnes színikritikust, a Criticai Lapok főszerkesztőjét - aki rendszeresen részt vesz a vasi fesztiválzsűri munkájában - kértük összefoglalóra: Mindig szívesen jövök Vasvárra, mert évről évre van mire rácsodálkozni. Az idén is értek kellemes meglepetések. Ezúttal különösen nagy élmény volt számára az egyébként is közismerten magas színvonalon működő pápai Teleszterion Szélkötő Kalamona című előadása. Örömmel látta újra a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola színjátszóit: az improvizációra épülő Jó gyerekek képeskönyve megint megmutatta, hogy jóféle munka zajlik az iskolában. Az igazi műkedvelők között emlékezetes marad az ízléses és zeneileg is rendben lévő kupuszinai (Szerbia) Marica grófnő; de a vasvári formációk is kitettek magukért.

Szűcs Katalin Ágnest külön örömmel tölti el, hogy az idén a társulatok a saját fellépésük után nem keltek azonnal útra, hanem maradtak és megnézték egymást szakmailag ez a fajta tapasztalatszerzés nagyon sokat jelent. A vasvári színjátszó fesztivál arról is híres , hogy mindig sok (az idén több mint harminc) és rendkívül sokféle előadást kínál. Szűcs Katalin Ágnes úgy látja, hogy az idei találkozó olyan színvonalú előadásokkal is szolgált, amelyek bárhol a profik között is megállják a helyüket . Úgyhogy mindenestül jó volt itt lenni.

Nem mellesleg a Hegyhát vendégvárásból-vendéglátásból is jelesre vizsgázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!