Kultúra

2015.06.16. 18:11

Pados Gábor gyűjteménye a képtár alatt

Szombathely – Örömhír, hogy Pados Gábor nemzetközi kontextusban is jelentős kortárs képzőművészeti gyűjteménye, az Irokéz Collection sorsa megnyugtatóan elrendeződni látszik: befogadta a képtár.

Ölbei Lívia

Nem csoda, hogy az új helyszínen kínált legelső kiállítás az Általános gólöröm címet viseli, az alkotó Szalay Péter. Az előzetes ajánló szerint „Szalay Péter az utóbbi pár év során újra és újra visszatért a csonkolt ikozaéderhez, mint alapmotívumhoz, és lassanként egy teljes objekt-sorozatot készített, azt különböző aspektusokból értelmezve, felhasználva. Mostani egyéni kiállításán ezeket a műveket láthatjuk, első alkalommal egybe gyűjtve egy közös térben. A művész néhány új alkotást is készített a tematikába illeszkedve, amelyeket máshol még nem láthatott a közönség. A kiállítás anyaga tehát egy formai elemre felfűzve, de attól számos eltérő tartalmi irányba mozdulva építkezik, a művésztől megszokott humorral és leleményességgel".

Nem maradunk tehát gyorsreagálású, izgalmas kortárs bemutatók nélkül. A képtárban sem, hiszen hamarosan itt a textiltriennále ideje: hatalmasságokkal és mozgékony minitextilekkel a világ minden tájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!