Kultúra

2015.11.06. 10:20

Tarolt a velemi stúdió

Velem, Budapest – Országos népművészeti kiállításon remekelt a Velemi Stúdió Népművészeti Egyesület öt tagja.

Némethy Mária

A napokban nyitotta meg kapuit Budapesten az ötévenként megrendezett Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás. A Kárpát-medence kézműveseinek hagyományos seregszemléjén a Velemi Stúdió Népművészeti Egyesület is képviseltette magát. Taródi Lajos egyesületi elnök elmondta: a patinás kézműves közösség öt tagját nívós alkotásaiért Arany oklevéllel díjazta a zsűri.

Pados Zoltán népi iparművész az őrvidéki hagyomány éltetője 
Fotó: Taródi Lajos

Gueth Lajos népi iparművészt szaruból és csontból készített használati tárgyaiért; Harasztovics Róbertet, a Népművészet Ifjú Mesterét népi iparművészt mézeskalács ütőfáiért; Kasza Miklóst, a Népművészet Ifjú Mesterét, népi iparművészt pásztorbotjaiért; Nesó Sándort, a Népművészet Ifjú Mesterét, népi iparművészt, a Magyar Kultúra Lovagját, népművészet mesterét szaru és csont használati tárgyaiért; Pados Zoltán kosárfonó népi iparművészt pedig a hagyományos, vesszőből font őrvidéki használati tárgyaiért tüntették ki.

A kiállítás március 27-éig tekinthető meg Budapesten a Néprajzi Múzeumban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!