Kultúra

2017.02.09. 13:51

Szent Márton-terv: építkezés a Romkertben és a Smidt Múzeumban

Szombathely - Az Ady teret a Mindszenty térrel összekötő átjáró épül a Romkerten keresztül, és elkezdődhet a Smidt Múzeum új fogadóépületének kivitelezése is. A beruházások a Szent Márton-terv első ütemének részei. Csütörtökön délelőtt mindkét helyszínen megtörtént a munkaterület hivatalos átadása.

Médiaközpont

170 millió forintból átjáró épül a Romkerten keresztül, amellyel könnyebben elérhetővé válik a belváros a buszpályaudvar felől gyalogosan. Az erre járók igazi történelmi környezetben, a város római, középkori és barokk emlékei között sétálhatnak majd, hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester. Az átjáró nyomvonala a régi várfalat követi. A Romkert jelenlegi bejáratánál, a mostani járószintről indul, majd acélszerkezetes gyaloghídban és sétányban folytatódik. Az építkezés határideje május vége, a munka akkor kezdődhet meg, ha a hőmérséklet +5 fok fölé emelkedik.

Fotó: Médiaközpont

Elindulhat a Smidt Múzeum fogadóépületének kivitelezése is. Az új, modern külsejű szárny a jelenlegi bejáratnál csatlakozik majd a kétszintes múzeumépülethez. A földszinten irodák és szociális helyiségek kapnak helyet, az emeleten kiállítóteret rendeznek be, így bővül a bemutatható műtárgyak köre. A kivitelezés régészeti feltárással kezdődik. A 200 millió forint értékű beruházás megvalósítására 240 nap áll rendelkezésre. A munkálatok ideje alatt a múzeum nem fogad látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!