Kultúra

2017.08.22. 18:29

Díszoklevelet kapott a gotthárdi templomkórus

Államalapító Szent István király ünnepén Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Díszoklevelét kapta a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom Kórusa.

Civil Tudósítónktól

Szentgotthárd Testnevelési és Sport Díját Németh Elemér vette át, míg Szentgotthárd Városért kitüntetésben Végvári János rendőr alezredes részesült.– A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom felnőtt kórusa 2006 februárjában alakult újjá Soós János kántor-karnagy vezetésével – mondta dr. Sütő Ferenc önkormányzati képviselő, kórustag az ünnepi aktust követően.

Fotó: Szép Renáta

Az énekkar célja a liturgia szebbé, bensőségesebbé tétele, tevékenységének középpontjában mindenkor a liturgikus szolgálat áll. Az egyházi év jelentős ünnepein az ünnepkörhöz illő egyházi kórusművek, motetták, miseénekek előadásával teszik szebbé az istentiszteleteket. A kórustagok az egyházzenei szolgálatuk révén is vallják, hogy „aki énekel, az kétszeresen imádkozik”.Szentgotthárd zenei életének kis szegmensét képviseli kórus, a tagok elköteleződése a hagyományos egyházi énekek, egyházi kórusmuzsika értékei és továbbörökítése iránt vitathatatlan – e munkájukat ismerte el a város önkormányzati képviselő-testülete augusztus 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!